SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine GORIČKE IŽE so sestavljeni v skladu z ZAKONOM O VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPOT), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine GORIČKE IŽE, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino GORIČKE IŽE in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 1. PODATKI O PONUDNIKU

Spletno trgovino na https://trgovina.goricke-ize.si/ izvaja Nataša Gerič Pal, direktorica podjetja Evitel d.o.o. , Ob Poleni 35, Lenart v Slovenskih Goricah , 2230Lenart v Slovenskih Goricah. Dejavnost je vpisana v poslovni register RS pod matično številko 6303536000. Nataša Gerič Pal, direktorica podjetja Evitel d.o.o. je zavezanec za plačilo DDV (ID za DDV: SI67828205)

Ponudnik:  

EVITEL, družba za trgovino, turizem in storitve, d.o.o.

Ob Poleni 35, Lenart v Slovenskih Goricah

2230 Lenart v Slovenskih Goricah

PE: Goričke iže 

Slovenija

ID za DDV: SI 67828205

Matična številka: 6303536000

Kontaktni podatki:

T: 070 610 088

E-mail: info@goricke-ize.si

Spletna stran: www.goricke-ize.si

 1. NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke, dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

POSTOPEK NAKUPA

 • Oddaja naročila

Na spletni strani poteka naročilo izdelkov tako, da najprej dodajamo izdelke, ki jih želimo naročiti v košarico, nato pa kliknemo na gumb »Na blagajno«, kjer vpišemo svoje podatke. Po vpisu podatkov kliknemo na gumb »Oddaj naročilo« in s tem oddamo naročilo v obdelavo.

 • Sprejetje naročila

Ko kupec odda naročilo, prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Hkrati je to obvestilo potrdilo za naročilo.

 • Potrditev naročila

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo izvede oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko oziroma mu piše na kontakten elektronski naslov. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

 • Odpremljanje blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje.

 1. CENE

Vse cene v spletni trgovini www.goricke-ize.si so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

V času obdelave naročila prodajnih cen ni dovoljeno spreminjati. Kupec je dolžan plačati izdelke po cenah, ki veljajo na dan oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

 1. DARILNI BON

Darilni bon je dokument, ki ga izda izdajatelj proti plačilu v obliki listine in ga je skladno s temi splošnimi pogoji, kot plačilo za blago oz. nočitev dolžno sprejeti podjetje EVITEL d.o.o. v poslovni enoti Goričke iže, v nastanitvenih kapacitetah, akvaponični produkti ter v trgovini prekmurskih dobrot. 

 1. PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednji način plačila:

Kreditne in plačilne kartice preko spleta:
Kupci lahko plačajo s kreditnimi karticami MasterCard in Visa ter plačilno kartico Maestro. Prenos podatkov se uporablja v kodiranem načinu, tako, da so podatki o kreditni kartici zaščiteni.

PLAČILO PO POVZETJU: kupec plača ob prevzemu, s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošiljke osebno prisoten pri prevzemu. Ob prevzemu pošiljke je kupec dolžan plačati stroške poštnine po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za storitev obdelave odkupnine vam Pošta Slovenije zaračuna 1,05 €, v primeru izbire plačila po povzetju. 

 

6. DOSTAVA BLAGA

Ponudnik naročene izdelke ustrezno embalira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom. Naročeno blago ponudnik odpošlje najkasneje v roku 48 ur od prejema naročila. Navedeni rok začne teči po prejemu naročila do 15. ure še isti dan, po 15. uri pa naslednji dan.

Ponudnik je dolžan takoj preveriti dobavljivost naročenih izdelkov. V kolikor presodi, da so potrebna dodatna pojasnila, si ponudnik pridržuje pravico, da sme naročnika poklicati po telefonu. V primeru, da naročenega izdelka trenutno ni na zalogi, se ponudnik z naročnikom dogovori o možnem dobavnem roku.

Dostava je omejena na področje Republike Slovenije. V primeru, da želite dostavo v drugo državo, priporočamo, da nas kontaktirate na info@goricke-ize.siines.seruga@goricke-ize.si ali po telefonu +386 70 610 088.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si trgovina GORIČKE IŽE pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Cena dostave:   Dostava = 3,99 €.  Strošek dostave je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Za storitev obdelave odkupnine vam Pošta Slovenije zaračuna 1,05 €, v primeru izbire plačila po povzetju.

Ob nakupu nad 50€ = dostava brezplačna

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik – Pošta Slovenije.

Dobavljivost: V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in/ali ne bo dobavljivo, vas o tem obvestimo najkasneje 3 dni od oddaje naročila. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljiv tudi povrnemo denar.

7. VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko do trenutka oddanega naročila spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Goričke Iže in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

8. RAZLAGA CENOVNIH UGODNOSTI

AKCIJSKA CENA – Cena, ki jo plača vsak kupec. V primeru, da artikel nima akcijske cene, kupec plača redno ceno.
Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.

Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za več informacij si oglejte vsebino “Vračilo blaga”.

9. STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:

če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za več informacij si oglejte vsebino “Vračilo blaga”.

10. PRITOŽBE

Evitel d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Evitel d.o.o. se po najboljših močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-naslova ……….@………. ali pisno na naslov prodajalca: Evitel d.o.o. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem je pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnika.

11. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV 

Skladno z zakonskimi normativi Evitel d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Evitel d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

12. ARHIVIRANJE POGODBE

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu Evitel d.o.o. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov ……………@……………

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Spletna trgovina Goričke Iže zbira naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s spletno trgovino Goričke Iže ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino Goričke Iže.  Goričke Iže ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Namen obdelave osebnih podatkov

Uporabnik se z uporabo spletne trgovine Goričke Iže strinja z veljavnimi Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine na tem naslovu: https://trgovina.goricke-ize.si/varstvo-osebnih-podatkov Uporabnik lahko redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev poslovanja ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Spletna trgovina Goričke Iže zbrane osebne podatke obdeluje zgolj za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov in ostalih informacij v zvezi z naročilom) ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.

Upravljavec osebnih podatkov, zbrane osebne podatke uporablja tudi za proučevanje nakupnih navad posameznika z namenom neposrednega in ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da upravljavec trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke za namene neposrednega trženja. 

Prijava na e-novice

Uporabnik se lahko prijavi na e-novice, s katerimi jih spletna trgovina Goričke Iže do preklica obvešča o novostih v ponudbi spletne trgovine in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice upravljavec zbira naslednje osebne podatke: ime, priimek, e-naslov, IP, v primeru da se uporabnik prijavi kot registriran uporabnik pa tudi naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo. Po potrditvi sporočila je uporabnik do preklica prijavljen na e-novice spletne trgovine Goričke Iže. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klikom na gumb »ODJAVA« v poslanem e-mail sporočilu in zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Zahtevi bo ugodeno v zakonsko predpisanih rokih. Uporabnik lahko zahteva tudi seznanitev z obdelavo svojih osebnih podatkov. Upravljavec, da bo podatke skrbno varoval skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Registracija

Vpisane podatke uporabnika upravljavec do preklica uporablja za obdelavo uporabnikovega naročila, analize uporabniške izkušnje za potrebe izboljšav ter marketinške analize, ki bodo omogočale pripravo ustreznih ponudb in izboljšave prodajnega procesa. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje (re-marketing). Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in krajša nakupni postopek. Spletna trgovina Goričke Iže podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klikom na gumb »ODJAVA« v prejetem e-sporočilu.

V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kot registrirani član in vsebovati zahtevo za izbris.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za omejitev obdelave, izbris, popravek ali prenos podatkov, ugovarja obdelavi ter vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov in uporabo spletne trgovine Goričke Iže, lahko uporabnik naslovi tudi na e-naslov info@goricke-ize.si

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev v spletni trgovini Goričke Iže ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo. Osebne podatke upravljavec skrbno varuje ter preprečuje njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svojo privolitev. Dostop do osebnih podatkov imajo, zgolj s strani spletne trgovine Goričke Iže pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji), s katerimi ima Goričke Iže sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju in obdelavi osebnih podatkov. Način obdelave osebnih podatkov je opredeljen z internimi akti (Pravilnik o varstvu osebnih podatkov in Politikami varovanja informacij).

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Spletna trgovina Goričke Iže jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonu opravičenim institucijam, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Podatki so lahko posredovani:

 • podjetjem za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne trgovine in njene izboljšave (gostovanje na strežniku, izboljšanje uporabniške izkušnje, navigacije, e-mail marketing, …);
 • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženj;
 • podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, inšpektorat ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani k zaupnosti skladno s slovensko evropsko zakonodajo.

Privolitev in obdobje hrambe

Z uporabo spletne trgovine uporabnik potrjuje da je prebral, razumel in se strinjal s pogoji zaupnosti podatkov in načini uporabe podatkov s strani spletne trgovine Goričke Iže.

Spletna trgovina Goričke Iže podatke hrani do preklica, odjave ali zahteve za izbris skladno s slovensko in evropsko zakonodajo oziroma do dosege namena, zaradi katerega so se podatki zbirali ali nadalje obdelovali.

Upravljavec osebnih podatkov je: EVITEL, DRUŽBA ZA TRGOVINO, TURIZEM IN STORITVE, D.O.O.; Ob poleni 35, Lenart v Slovenskih Goricah; 2230 Lenart v Slovenskih Goricah Dš: 67828205

 

Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na: info@goricke-ize.si

Zadnja sprememba: 4.3.2021